Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ας ετοιμαστούμε για το Σχολείο!!.

Το καλοκαίρι τελειώνει κι εμείς πρέπει να επιστρέψουμε στο Σχολείο μας. Όσο ενδιαφέρον και ωραίο ακούγεται μερικές φορές, τόσο άγχος και στενοχώρια μπορεί να μας γεμίσει χωρίς να ξέρουμε την αιτία. Όλα αυτά γιατί πρέπει να αλλάξουμε τους ρυθμούς της ζωής μας και να μπούμε στο παλιό μας πρόγραμμα.

Μερικές συμβουλές λοιπόν που θα μας φέρουν πίσω πιο έτοιμους και γεμάτους αυτοπεποίθηση .Μην τα αφήσετε όλα τελευταία στιγμή.

1. Αρχίστε να ξυπνάτε την ώρα που θα ξυπνούσατε και για να πάτε Σχολείο και να τρώτε τις ίδιες ώρες .
2. Ετοιμάστε τη βιβλιοθήκη σας, ξεκαθαρίζοντας τα βιβλία και τετράδια που δεν θα χρειαστείτε και βάζοντάς τα στην αποθήκη ως ενθύμιο.
3. Ξεχωρίστε τι θα χρησιμοποιήσετε και φέτος και τι θα πάρετε καινούριο.
4. Ετοιμάστε το γραφείο ή τον χώρο που θα διαβάζετε.
5. Ξεφυλλίστε τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς και ειδικά αυτά που σας δυσκόλεψαν. Προτείνω επανάληψη στα Μαθηματικά και στη Γραμματική.
6. Προμηθευτείτε τα εφόδια που θα χρειαστείτε. Ξέρετε από την προηγούμενη χρονιά τι χρειάζεστε. Πάνω κάτω τα ίδια είναι κάθε χρόνο.
7. Γράψτε τι θυμάστε από το καλοκαίρι για να το παρουσιάσετε στην τάξη.

Είμαι σίγουρος πως η νέα Σχολική Χρονιά θα είναι γεμάτη νέες προκλήσεις και ενδιαφέροντα, γιατί πάντα οι μαθητές έρχονται πιο ώριμοι και πιο ικανοί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου